Wat is Tabex en hoe werkt het?

Tabex® is een niet-geregistreerd medicijn in Nederland, wat bedoeld is het verlange naar een sigaret te verminderen. Het product mag in Nederland niet verkocht worden. Het is alleen illegaal te verkrijgen via vaak online kanalen.

Werking van het geneesmiddel

Tabex bevat een actieve stof die invloed heeft op het dopaminesysteem in de hersenen. Deze stof vermindert de behoefte aan nicotine en helpt daardoor met het stoppen met roken. Gebruik van Tabex volgt een specifiek schema dat begint met een hogere dosering, die geleidelijk afneemt in de loop van de behandeling.

Het doel is om het lichaam langzaamaan te laten wennen aan minder nicotine tot je helemaal kunt stoppen.

Het geneesmiddel werkt door de ontwenningsverschijnselen van nicotine te verlichten. Dit maakt het makkelijker om de hoeveelheid gerookte sigaretten te verminderen tot je volledig bent gestopt. Tijdens het gebruik is het belangrijk om nicotinebevattende producten te vermijden voor de beste resultaten.

Belangrijke informatie voor gebruik

Voordat je Tabex gebruikt, is het essentieel om de originele bijsluiter zorgvuldig door te lezen. Deze bevat alle nodige informatie over doseringen, contra-indicaties en mogelijke bijwerkingen.

Mensen met een psychiatrisch verleden moeten extra voorzichtig zijn, aangezien psychiatrische bijwerkingen kunnen optreden.

Raadpleeg altijd een arts als je twijfelt of Tabex geschikt voor jou is, vooral als je al medicatie neemt voor andere aandoeningen zoals diabetes mellitus of hypertensie. De Nederlandse vertaling van de bijsluiter helpt je ook te begrijpen hoe je Tabex veilig kunt gebruiken.

Nu we de belangrijke gebruiksinformatie hebben besproken, laten we ons verdiepen in de risico’s en bijwerkingen van Tabex.

Risico’s en bijwerkingen van Tabex

Tabex kan bij sommige gebruikers ernstige bijwerkingen veroorzaken.

Psychiatrische bijwerkingen

Gebruikers met een psychiatrisch verleden moeten extra voorzichtig zijn als ze Tabex gebruiken. Psychiatrische bijwerkingen zoals depressie en psychose kunnen optreden, vooral als iemand al vatbaar is voor deze aandoeningen. Het is belangrijk om de officiële Nederlandse bijsluiter goed door te lezen en met een arts te overleggen alvorens Tabex te gebruiken.

In zeldzame gevallen rapporteren sommige mensen ernstige bijwerkingen zoals schizofrenie of toxische psychose na het starten met Tabex. Deze reacties benadrukken het belang van medisch toezicht tijdens het stoppen met roken, vooral bij mensen met een psychiatrische ziekte. Naast deze risico’s kunnen er ook meldingen zijn van andere mogelijke bijwerkingen die men moet overwegen.

Gevaarlijk gebruik

Naast psychiatrische bijwerkingen, brengt Tabex nog andere risico’s met zich mee waaronder gevaarlijk gebruik. Dit probleem ontstaat vaak wanneer Tabex zonder medisch toezicht wordt gebruikt.

Mensen met een psychiatrische verleden of contraindicaties kunnen ernstige gezondheidsproblemen ondervinden als ze besluiten Tabex te gebruiken zonder de officiële Nederlandse bijsluiter te raadplegen of advies in te winnen bij de inspectie gezondheidszorg.

Illegale verkoop via internet maakt het gemakkelijker voor personen om aan Tabex te komen, zelfs als het gebruik ervan in Nederland illegaal is. Zonder juiste begeleiding kan de dosering verkeerd ingeschat worden, wat leidt tot overdosering of ongepast gebruik.

Dit onderstreept het belang van het strikt volgen van het volgende schema zoals aanbevolen door gezondheidsprofessionals en het vermijden van aankopen uit onbetrouwbare bronnen.

Gebruik tijdens zwangerschap en borstvoeding

Tijdens de zwangerschap en borstvoeding is extra voorzichtigheid geboden bij het gebruik van medicijnen, inclusief Tabex. Het middel kan gevolgen hebben voor de gezondheid van zowel moeder als kind.

De officiële Nederlandse bijsluiter van Tabex bevat belangrijke informatie over het gebruik in deze specifieke perioden. Het wordt aanbevolen deze zorgvuldig door te lezen voordat je Tabex gaat gebruiken.

Sommige studies suggereren dat het gebruik van Tabex contra-indicaties kan hebben voor zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven. Dit houdt in dat het middel mogelijk niet veilig is tijdens deze periodes.

Bij twijfel is het altijd verstandig om advies te vragen aan een zorgverlener voordat je met de behandeling begint. Zij kunnen beoordelen wat in jouw situatie het veiligst is voor zowel jou als je baby.

Tabex

Hoe en waar Tabex te kopen?

Tabex mag op dit moment niet in Nederland verkocht worden. Online is het links en rechts wel te koop. Informeer jezelf goed over de aanbieders om een veilige aankoop te garanderen.

Verschillende aankoopopties

Tabex is een geneesmiddel dat helpt bij het stoppen met roken. Het kopen ervan vereist wat aandacht, omdat er verschillende opties beschikbaar zijn.

 1. Officiële apotheken: In sommige landen is Tabex geregistreerd en kan het direct bij de apotheek gekocht worden (NIET IN NEDERLAND) Dit garandeert de authenticiteit van het product.
 2. Online winkels: Er zijn websites die zich specialiseren in de verkoop van stoppen-met-roken producten, waaronder Tabex. Zorg ervoor dat deze webshops betrouwbaar zijn.
 3. Via doktersrecept: In enkele gevallen kan een dokter Tabex voorschrijven als onderdeel van een stoppen-met-roken programma. Deze route zorgt voor medisch toezicht tijdens gebruik.
 4. Illegaal via internet kopen: Het is mogelijk Tabex illegaal online te bestellen, maar dit brengt grote risico’s met zich mee zoals ontvangen van vervalsingen of illegale medicijnen.
 5. Internationale bestellingen: Je kunt overwegen het uit een ander land te bestellen waar het wel legaal verkocht wordt. Let op douane- en importregels.

Mogelijke uitbreidingsopties

Na aankoop van Tabex kun je overwegen je stopplan uit te breiden met professionele begeleiding of een stoppen-met-roken-programma. Deze programma’s bieden vaak extra ondersteuning en kunnen de kans op succes vergroten.

Het combineren van Tabex met gedragsveranderingstechnieken, zoals het bijhouden van een rookdagboek of het stellen van rookvrije doelen, kan ook helpen bij het verminderen van het aantal gerookte sigaretten. Zo’n parallelle vermindering maakt het stopproces vaak makkelijker en effectiever.

Ervaringen Tabex en beoordelingen van klanten

Klanten delen hun verhalen over het gebruik van Tabex. Ze bespreken zowel de geslaagde pogingen om te stoppen met roken als de uitdagingen die ze tegenkwamen.

Effectiviteit en bijwerkingen

Veel gebruikers van Tabex melden positieve ervaringen bij het stoppen met roken. Ze geven aan binnen enkele weken na het starten van de behandeling minder behoefte aan sigaretten te hebben.

Dit wijst op de effectiviteit als hulpmiddel om te stoppen met roken. Echter, sommige mensen ervaren bijwerkingen. Psychiatrische bijwerkingen optreden zoals stemmingswisselingen en irritatie zijn gemeld, wat wijst op de noodzaak om de bijsluiter zorgvuldig door te lezen voor gebruik.

Er zijn ook zorgen over het gebruik van Tabex zonder begeleiding van een arts, omdat sommige gebruikers melding maken van problematische bijwerkingen. Het Bijwerkingencentrum Lareb heeft ontvangen meldingen over verschillende bijwerkingen, waaronder hoofdpijn en misselijkheid.

Omdat Tabex in Nederland onder bepaalde voorwaarden verkrijgbaar is, is het belangrijk om advies in te winnen en de officiële Nederlandse bijsluiter beschikbaar te raadplegen voordat men begint met de behandeling.

Recensies van Nederlandse klanten

Nederlandse klanten delen hun ervaringen met Tabex online. Ze beschrijven hoe het middel hen heeft geholpen bij het stoppen met roken. Sommige recensies benadrukken de effectiviteit van Tabex, terwijl anderen wijzen op mogelijke bijwerkingen.

Enkele gebruikers geven aan dat Tabex lijkt te werken vanaf de eerste tablet, maar adviseren om alert te blijven op alle mogelijke bijwerkingen. Deze feedback is waardevol voor mensen die overwegen Tabex te gebruiken.

Het laat zien dat persoonlijke ervaringen kunnen variëren en dat het belangrijk is om goed geïnformeerd te zijn. Naast deze recensies, is het ook nuttig om alternatieve methoden om te stoppen met roken te verkennen.

Alternatieve methoden om te stoppen met roken

Er zijn verschillende strategieën en hulpmiddelen beschikbaar die rokers kunnen gebruiken om te stoppen. Deze opties variëren van medicijnen en nicotinevervangers tot gedragsmatige ondersteuning en zelfhulpbronnen. De beste manier om te stoppen met roken is deze.

Keuze tussen verschillende stopmethodes

Stoppen met roken is voor velen een uitdaging. Gelukkig bestaan er verschillende methodes die kunnen helpen.

 1. Nicotinevervangers: Deze middelen bootsen de werking van nicotine na zonder de schadelijke stoffen van sigaretten. Ze zijn verkrijgbaar als kauwgom, pleisters, inhalators of zuigtabletten. Nicotinevervangers verminderen ontwenningsverschijnselen en verlangen naar een sigaret.
 2. Medicijnen op recept: Geneesmiddelen zoals Tabex en Champix bieden ondersteuning door het effect van nicotine op de hersenen te blokkeren of het verlangen naar een sigaret te verminderen. Deze optie vereist begeleiding van een arts en heeft mogelijke risico’s en contra-indicaties (vervelende bijwerkingen)
 3. E-sigaretten: Hoewel e-sigaretten nog steeds nicotine bevatten, zijn ze (zover nu bekend) minder schadelijk dan traditionele sigaretten. Ze kunnen een overgangsmiddel zijn voor mensen die moeite hebben met stoppen.
 4. Cognitieve gedragstherapie (CGT): Dit is een vorm van therapie die helpt bij het herkennen en veranderen van gedragspatronen rondom roken. CGT kan individueel of in groepsverband worden gevolgd bij een psycholoog of gespecialiseerde coach.
 5. Apps en online programma’s: Er zijn diverse apps en online cursussen beschikbaar die ondersteuning bieden bij het stoppen met roken. Deze tools bieden vaak dagelijkse tips, voortgangsregistratie en soms zelfs community-ondersteuning.
 6. Acupunctuur en hypnotherapie: Sommige mensen vinden baat bij alternatieve methodes zoals acupunctuur of hypnotherapie om hun verslaving aan te pakken. Hoewel wetenschappelijk bewijs soms ontbreekt, melden individuen positieve resultaten.

Beste manier stoppen met roken

Vergelijking met nicotinevervangers en Champix.

Tabex biedt een unieke aanpak voor het stoppen met roken door het imiteren van de werking van nicotine op de hersenen, zonder de schadelijke effecten van roken. Om een beter begrip te krijgen van hoe Tabex zich verhoudt tot andere stopmethoden, zoals nicotinevervangers en Champix, volgt hier een vergelijking.

 

Aspect Tabex Nicotinevervangers Champix
Werkzame stof Cytisine Nicotine Varenicline
Werkingsmechanisme Imiteert nicotine op hersenreceptoren zonder verslavend te zijn Vervangt nicotine om ontwenningsverschijnselen te verminderen Bindt aan nicotine receptoren om verlangen en ontwenningsverschijnselen te verminderen
Bijwerkingen Minder ernstig Kan huidirritatie of slaapproblemen veroorzaken Kan ernstige psychiatrische bijwerkingen hebben
Gebruiksgemak Pillen Pleisters, kauwgom, lozenges Pillen
Effectiviteit Hoog bij correct gebruik Variabel, afhankelijk van de gebruiker Hoog bij correct gebruik

 

Door deze vergelijking kunnen individuen een geïnformeerde keuze maken over welke methode het beste bij hun stoppen-met-roken-plan past.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is Tabex en hoe helpt het bij stoppen met roken?

Tabex is een medicijn dat helpt bij het stoppen met roken door verlangens naar nicotine te verminderen. Je begint met meerdere tabletten per dag en vermindert dit tot 1 tablet om de 2 uur vanaf de vijfde dag.

2. Zijn er bijwerkingen of contra-indicaties bekend voor Tabex?

Ja, net als bij andere medicijnen, kunnen er bijwerkingen zijn. Mensen die Tabex gebruiken voor het stoppen met roken, kunnen te maken krijgen met psychiatrische bijwerkingenSommige mensen mogen Tabex niet gebruiken (gecontra-indiceerd) vanwege specifieke gezondheidsredenen. Het is belangrijk om de bijsluiter goed te lezen voor informatie over contra-indicaties en bijwerkingen.

3. Is Tabex legaal in Nederland?

Ja tabex mag niet meer verkocht worden in Nederland

4. Hoe snel kan ik resultaten verwachten?

De volledige kuur met duurt ongeveer een maand, beginnend met meerdere tabletten per dag en afbouwend tot 1 tablet per dag op de 20e dag. Veel gebruikers melden positieve resultaten tegen het einde van de kuur (LET OP DE BIJWERKINGEN)

5. Waar moet ik op letten als ik Tabex ga gebruiken?

Het is cruciaal om de instructies in de bijsluiter strikt te volgen en je bewust te zijn van mogelijke bijwerkingen. Ook is het belangrijk dat de verpakking van Tabex niet gebrekkig is en alle noodzakelijke waarschuwingen bevat.