Graag wil ik je even meenemen in mijn verhaal over mijn rookverslaving en over hoe ik er binnen een aantal dagen zonder bijwerkingen van af ben gekomen. Oh ja en geen kilo aangekomen.

Herken je de volgende opmerkingen? Pap, wanneer stop je nou eens met roken? Je stinkt uit je mond en je kleren stinken ook.

Herken je dat wanneer je op een feestje bent je na een 15 minuten al op zoek gaat naar een mederoker? En dat wanneer je vervolgens terugkomt, je hoopt dat anderen niet ruiken dat je hebt gerookt.

Je bent niet de enige

Hoi mijn naam is Martijn en ik ben 44 jaar en ik rookte al sinds mijn 15de.

mijn verhaal

Iedere dag op het moment dat ik naar buiten ging stak ik direct een sigaret op. Heerlijk mijn longen vullen met rook en nicotine. Het voelde elke keer als ontspanning, een rustig momentje en wat tijd voor mezelf. Gek want je weet dat het slecht voor je is maar je blijft het doen; keer op keer.

In mijn vriendengroep werd niet zoveel gerookt maar als er een biertje werd gedronken dan kwamen de sigarettenpakjes op tafel. Het lijkt wel of alcohol en biertjes drinken samen gaan. En ik dacht weer ja als zij ook roken waarom zou ik dan stoppen?

Waarom zou ik stoppen?

Mijn familie vroeg mij meerdere keren wanneer ik nou eens ging stoppen en iedere keer gaf ik aan dat ík zou stoppen als ík er klaar voor zou zijn. Maar ik was er nooit echt klaar voor. Ik bleef het maar uitstellen voor mezelf. Ik genoot veel te veel van mijn sigaret, dus waarom zou ik stoppen?

Toen ik 19 jaar was stierf mijn moeder aan kanker. Ook mijn moeder rookte dagelijks een pakje sigaretten. Je zou dus zeggen je zou beter moeten weten maar toch bleef ik roken ondanks dat ik wist wat de consequenties waren. Wat zorgde er dan voor dat ik bleef roken?

Ik ga het je hieronder uitleggen en ik weet zeker dat je jezelf er in gaat herkennen.

Als roker snap je precies wat ik bedoel

Stel het is 22:15 uur en je bent onderweg naar huis en je hebt zin in een sigaret. Je pakt je pakje sigaretten uit je jas en je ziet dat er geen sigaretten meer inzitten. Shit. Je dacht dat je er nog eentje had maar het pakje is echt leeg en je hebt toch nog echt zin in een sigaret.

Je voelt in je jas of je nog ergens een pakje sigaretten hebt zitten maar helaas geen sigaretten meer. Je komt thuis en je kijkt nog even snel in een andere jas of in het rommellaatje maar er is geen sigaret meer in huis te vinden.

Je denkt na waar je op dit tijdstip nog sigaretten kunt halen. Je realiseert je dat de supermarkten dicht zijn. Misschien toch maar naar een tankstation rijden? Je pakt je auto en je rijdt naar het dichtstbijzijnde tankstation maar ook die is dicht.

Er zit nog een tankstation op de snelweg, zou die misschien nog open zijn? Al moet je er een half uur voor rijden, je hebt er bijna alles voor over om toch nog die laatste sigaret te roken.

Herkenbaar?

We willen het gevoel van geen sigaretten hebben, zonder zitten of van niet kunnen roken voorkomen. En hier zit het probleem. Het gevoel zonder te zitten en niet te kunnen roken wanneer we willen, dat gevoel zorgt er voor dat we het stoppen met roken uitstellen omdat als we een tijdje (een uurtje bijvoorbeeld) niet kunnen roken dit gevoel weer opspeelt. En als je gaat stoppen met roken dan gaat dit gevoel opkomen. (althans dat dacht ik)

Herken jij dit gevoel? Als je dit met ja kunt beantwoorden lees dan snel verder.

Dit werkt in ieder geval niet?

Ik heb twee keer geprobeerd echt te stopen met roken. Pas bij de derde keer wist ik het vol te houden.

De eerste keer: Ik was 24 jaar en ben zonder hulpmiddelen en op eigen kracht gestopt. De eerste dagen waren zwaar maar ik wilde aan iedereen perse laten zien dat ik dit kon. Na 4 dagen werd ik gek van mezelf. Ik had enorm veel zijn in een sigaret. Tijdens het stappen in het weekend nadat ik gestopt was en niet geheel onbelangrijk na een paar biertjes, ben ik toch weer begonnen. Ik vond mezelf een echte slapjanus maar dat weerhield me er niet van om toch weer te beginnen. Ik kon helaas de verleiding niet aan.

De tweede keer: Ik werd 37 jaar. Ik vond dat het toch echt weer tijd werd om te stoppen. Ik hoorde goede verhalen over stoppen met roken met behulp van lasertherapie. Ik wist niet wat ik kon verwachten maar de mensen in mijn omgeving waren enthousiast. 3 weken ben ik gestopt en het ging eigenlijk best goed alleen werd ik zelf bloed chagrijnig. Ik had nergens zin en ik had een heel kort lontje. Mij omgeving was blij dat ik weer ging roken. Althans dat maakte ik mezelf wijs!

Yes dit werkt wel. Van 20 sigaretten naar 0 sigaretten.

De derde keer: Ik was 41 jaar, ik ben toen gestopt en nog veel belangrijker ik ben nog steeds gestopt. Ik merkte dat mijn conditie steeds verder achteruit ging. Als ik de kinderen op bed ging leggen en ik had twee trappen opgelopen zat ik hijgend aan hun bed. Dit maakte dat ik vond dat het echt tijd werd om te stoppen.

Ik ben me gaan verdiepen in methodes die mij konden helpen met stoppen. Ik wilde namelijk niet weer falen. Eén methode sprong eruit. Deze heeft een slagingspercentage van 86 %. Dus van de 100 mensen die gestart zijn met deze methode rookt 86% na 1 jaar gemeten nog steeds niet.

Ik dacht als 86 % van deze mensen dit kan, dan moet het mij ook lukken. En deze keer voelde ik al meteen dat het goed zat omdat met deze methode inmiddels al meer dan 10.000 mensen zijn gestopt met roken

Beste manier stoppen met roken

Dit blijkt de beste manier te zijn om te stoppen met roken

Nu vraag je je misschien af, “Wat is die beste manier dan?”. Het is de kracht van hypnotherapie gecombineerd met bewezen strategieën over gedragsverandering. En het goede nieuws is dat ik je laat zien: waar en bij wie ik dit heb gedaan.

Marcel Borst is de eigenaar van ikstopwel.nl en is gecertificeerd hypnotherapeut en is al 12 jaar lang gespecialiseerd in het helpen van mensen die willen stoppen met roken. Hij heeft met zijn aanpak al meer dan tienduizend rokers van hun rookgedrag afgeholpen.

Marcel heeft ook mij geholpen om te stoppen met roken. Als je wil weten hoe Marcel dit doet dan kun je via de volgende link je aanmelden voor een gratis webinar. Tijdens zijn webinar zal hij zijn persoonlijke verhaal met je delen, je inzicht geven in hoe hypnotherapie werkt en je de tools aanreiken die je nodig hebt om voor eens en altijd van het roken af te komen.

Sommigen mensen stoppen al na het volgen van dit gratis webinar, dus wat heb je te verliezen!

Klik hier om je nu aan te melden voor het gratis webinar en bevrijd jezelf van die rot sigaret

Geloof me, het is met deze methode heel eenvoudig om van het roken af te komen en ik ben het levende bewijs. Doe met me mee en ervaar zelf hoe het is om een niet roker te zijn.

Ps Ook je partner, je kinderen en andere mensen in je omgeving zullen het enorm kunnen waarderen als je stopt.