Blowen is een activiteit die al lang bestaat en die door veel mensen als onschadelijk wordt beschouwd. Maar wat gebeurt er als het roken van wiet een verslaving wordt en je er niet meer zonder kunt? Het stoppen met blowen kan een uitdaging zijn, maar het is zeker niet onmogelijk. In dit artikel delen we tips en trucs voor het stoppen met blowen en het overwinnen van een verslaving.

Inleiding: Blowen als Verslaving

Wanneer we het hebben over verslavingen, denken de meeste mensen waarschijnlijk aan zaken als alcohol of harddrugs. Maar het roken van wiet kan net zo verslavend zijn als andere middelen. De redenen waarom mensen blowen zijn divers, maar de belangrijkste factor is het gevoel van ontspanning dat het kan bieden. Na verloop van tijd kan het echter moeilijker worden om diezelfde ontspanning te bereiken waardoor een verslaving ontstaat en mensen ook vaak meer gaan blowen.

Waarom Stoppen met Blowen?

Er zijn verschillende redenen waarom je zou willen stoppen met blowen. Het kan zijn dat je gezondheidsproblemen hebt die verergeren door het roken van wiet. Het kan zijn dat je financiële problemen hebt omdat je te veel geld uitgeeft aan wiet. Het kan ook zijn dat je relatie of werk lijdt onder je verslaving. Wat je reden ook is, het is belangrijk om te erkennen dat je een probleem hebt en hulp nodig hebt om te stoppen.

Hoe Stoppen met Blowen?

Het stoppen met blowen kan moeilijk zijn, vooral als je al langere tijd rookt. Het is ook niet dat je er met 1 simpel trucje vanaf bent zo werkt het niet maar er zijn wel methodes die jouw binnen 14 dagen van het blowen af kunnen helpen. Tijdens dit traject kun je ook gewoon door blijven blowen. Alleen de laatste 3 dagen stop je, dat wil zeggen dat je geen jointje meer opsteekt. De eerste 11 dagen gaat het om bewustwording van je gedrag en wat het roken van jointjes zegt over jou en wat het doet met jouw omgeving. Wil je meer weten over dit programma check dan hier het online programma (webinar stoppen met roken, blowen)

Hier zijn enkele basis tips en trucs die je kunnen helpen bij het stoppen:

1. Stel doelen en houd je eraan

Voordat je begint met stoppen, is het belangrijk om doelen te stellen voor jezelf. Bepaal bijvoorbeeld hoeveel dagen je zonder wiet, jointje wil blijven en maak een plan om dat doel te bereiken. Houd jezelf verantwoordelijk door een dagboek bij te houden en je voortgang te documenteren.

2. Vermijd verleidingen

Om te stoppen met blowen, moet je verleidingen vermijden. Dat betekent misschien dat je bepaalde mensen, vrienden of situaties coffeeshops moet vermijden die je eraan herinneren om te roken. Het kan ook betekenen dat je jezelf moet bezighouden met andere activiteiten om je gedachten af te leiden. Tijdens de online cursus leer je om andere activiteiten te ondernemen die het makkelijker maker.

3. Zoek ondersteuning

Het stoppen met blowen kan een eenzame reis zijn, maar het is belangrijk om ondersteuning te zoeken. Praat met vrienden en familie over je verslaving en vraag om hun steun. Overweeg ook om professionele hulp te zoeken, zoals counseling of therapie.

Stoppen met blowen

4. Maak gezonde keuzes

Het stoppen met blowen betekent niet dat je andere slechte gewoonten moet behouden. In plaats daarvan moet je proberen gezonde keuzes te maken, zoals regelmatig sporten, gezond eten en genoeg slapen

5. Zoek alternatieve manieren om te ontspannen

Een van de belangrijkste redenen waarom mensen blowen is omdat het hen helpt ontspannen. Als je stopt met blowen, moet je op zoek gaan naar andere manieren om te ontspannen. De beste manier is om een activiteit te ondernemen samen met iemand die niet blowt. Denk aan wandelen, sporten of een gezamenlijke hobby.

6. Wees geduldig

Het stoppen met blowen is niet gemakkelijk en het kan tijd kosten om je gewoonten te doorbreken. Wees geduldig met jezelf en vergeef jezelf als je een terugval hebt. Het belangrijkste is om door te blijven gaan en niet op te geven.

Voordelen van Stoppen met Blowen

Het stoppen met blowen heeft verschillende voordelen, zowel op korte als op lange termijn. Hier zijn enkele voordelen die je kunt ervaren als je stopt met blowen:

 • Verbeterde gezondheid: Het roken van wiet kan verschillende gezondheidsproblemen veroorzaken, zoals longproblemen en ademhalingsproblemen. Als je stopt met blowen, kunnen deze problemen verbeteren.
 • Meer geld: Als je regelmatig blowt, kan het je veel geld kosten. Door te stoppen met blowen, kun je geld besparen en je financiële situatie verbeteren.
 • Verbeterde relaties: Het roken van wiet kan soms een negatieve invloed hebben op je relaties met vrienden en familie. Door te stoppen met blowen, kun je deze relaties verbeteren.
 • Verbeterde prestaties: Het roken van wiet kan invloed hebben op je concentratie en productiviteit. Door te stoppen met blowen, kun je je prestaties op school of op het werk verbeteren.

Conclusie

Stoppen met blowen kan een uitdaging zijn, maar het is niet onmogelijk. Het is belangrijk om te erkennen dat je een probleem hebt en hulp te zoeken om te stoppen. Door doelen te stellen, verleidingen te vermijden, ondersteuning te zoeken, gezonde keuzes te maken, alternatieve manieren te vinden om te ontspannen en geduldig te zijn, kun je je verslaving overwinnen en genieten van de voordelen van een leven zonder wiet.

Veel gestelde vragen over stoppen met blowen

 1. Is het mogelijk om te stoppen met blowen zonder professionele hulp? Ja, het is mogelijk om te stoppen met blowen zonder professionele hulp, maar het kan nuttig zijn om ondersteuning te zoeken van vrienden en familie of van een professionele hulpverlener.
 2. Hoe lang duurt het voordat je je beter voelt nadat je gestopt bent met blowen? Dit hangt af van verschillende factoren, zoals hoe lang je al blowt en hoeveel je rookt. Over het algemeen kunnen de voordelen van het stoppen met blowen al na enkele dagen of weken merkbaar zijn.
 3. Kan het stoppen met blowen ontwenningsverschijnselen veroorzaken? Ja, het stoppen met blowen kan ontwenningsverschijnselen veroorzaken, zoals slaapproblemen, prikkelbaarheid, angst, depressie en verlies van eetlust. Deze symptomen kunnen enkele weken duren, maar zullen na verloop van tijd afnemen.
 1. Wat zijn enkele alternatieve manieren om te ontspannen als je gestopt bent met blowen? Er zijn verschillende alternatieve manieren om te ontspannen, zoals meditatie, yoga, lezen, wandelen, fietsen, knutselen of een hobby oppakken die je leuk vindt.
 2. Kan het stoppen met blowen tot gewichtstoename leiden? Het stoppen met blowen kan inderdaad tot gewichtstoename leiden, omdat het roken van wiet de eetlust kan verminderen. Als je stopt met blowen, kan je eetlust terugkeren en kan je dus meer gaan eten. Het is echter belangrijk om gezonde voedingskeuzes te maken en voldoende te bewegen om gewichtstoename te voorkomen.

Tips voor het Voorkomen van een Terugval

Als je eenmaal gestopt bent met blowen, is het belangrijk om maatregelen te nemen om een terugval te voorkomen. Hier zijn enkele tips die je kunnen helpen om clean te blijven:

 • Vermijd verleidingen: Blijf weg van situaties die je herinneren aan het roken van wiet. Vermijd plaatsen waar wiet wordt gebruikt en houd afstand van mensen die blowen.
 • Zoek ondersteuning: Blijf praten met vrienden en familie over je beslissing om te stoppen met blowen. Overweeg ook om deel te nemen aan een supportgroep of therapie om je te helpen gemotiveerd te blijven.
 • Maak nieuwe gewoonten: Zoek nieuwe activiteiten die je leuk vindt en die je kunnen helpen ontspannen. Misschien kun je een nieuwe hobby oppakken, zoals tekenen of schilderen, of een sport beoefenen die je altijd al hebt willen proberen.
 • Plan vooruit: Plan van tevoren wat je gaat doen als je geconfronteerd wordt met een verleiding. Stel jezelf bijvoorbeeld de vraag wat je gaat doen als een vriend je vraagt om te blowen. Als je vooraf een plan hebt, kun je jezelf beter voorbereiden en voorkom je impulsieve beslissingen.
 • Houd een dagboek bij: Blijf je voortgang bijhouden en schrijf op wat je hebt geleerd tijdens je reis naar een leven zonder wiet. Dit kan je helpen om gemotiveerd te blijven en om te herinneren waarom je bent gestopt met blowen.

Conclusie

Stoppen met blowen kan een uitdaging zijn, maar het is mogelijk. Het is belangrijk om de voordelen van een leven zonder wiet te erkennen en hulp te zoeken als je het nodig hebt. Door jezelf doelen te stellen, verleidingen te vermijden, ondersteuning te zoeken, nieuwe gewoonten te creëren en vooruit te plannen, kun je clean blijven en genieten van een gezonder en gelukkiger leven.

Bekijk hier een online programma om te stoppen met blowen