“Puur Rookvrij”, is een waardevolle bron voor iedereen die wil stoppen met roken. Het biedt een scala aan methodes en hulpmiddelen, zoals nicotinevervangers, medicatie, persoonlijke begeleiding en groepstrainingen.

Het unieke van deze website is de focus op persoonlijke ervaringen van ex-rokers, die dienen als inspiratie en motivatie. Dit platform benadrukt het belang van een op maat gemaakte aanpak voor het stoppen met roken, erkennend dat ieder individu een unieke methode nodig heeft.

Je kunt je afvragen of iedereen een op maat gemaakte methode nodig heeft. Uit cijfers blijkt namelijk dat er één methode er met kop en schouders bovenuit steekt alleen zien we dit niet altijd terug in de rapporten. Deze methode is en blijft uniek maar is de enige met zo’n hoge succesratio.

Puurrookvrij.nl

De campagne “PUUR rookvrij”, geïnitieerd door het Trimbos-instituut, maakt deel uit van het Nationaal Preventieakkoord. Het doel is rokers aan te moedigen tot serieuze pogingen om te stoppen met roken en hen te ondersteunen om gestopt te blijven.

De campagne richt zich op volwassen rokers en hun sociale omgeving, met speciale aandacht voor bepaalde doelgroepen zoals ouders met thuiswonende kinderen. ‘PUUR’ symboliseert een zuiver leven zonder sigaretten en benadrukt positieve identiteit als niet-roker.

Beste manier stoppen met roken

Puurrookvrij Campagne

De Nederlandse Rijksoverheid heeft de campagne ‘PUUR rookvrij’ gelanceerd, met als doel een rookvrije generatie te creëren tegen 2040. Deze campagne, de eerste sinds 2011, is onderdeel van het Nationaal Preventieakkoord. Uit onderzoek van het Trimbos-instituut blijkt dat eerdere campagnes zoals Stoptober effectief waren, waarbij een kwart van de deelnemende rokers succesvol stopte, vooral in combinatie met andere maatregelen en hierin zit ook het geheim van stoppen met roken.

Staatssecretaris Paul Blokhuis benadrukt de positieve motivatie en het begrip voor de moeilijkheden bij het stoppen met roken. De campagne focust op de voordelen van stoppen, zoals betere gezondheid en minder stress. Ondanks de jaarlijkse sterfgevallen en hoge zorgkosten door roken, zet het Nationaal Preventieakkoord zich in voor een daling van het aantal rokende volwassenen naar 5% en een rookvrije jongerengeneratie.

Website Puurrookvrij

De website www.puurrookvrij.nl biedt ondersteuning aan rokers, inclusief tips, ervaringsverhalen en verwijzingen naar professionele hulp. Verschillende maatregelen, zoals prijsverhogingen en rookverboden, ondersteunen de campagne.

PUUR Rookvrij.nl

De term ‘PUUR’ staat voor een zuiver en gezonder leven, vrij van sigaretten, en de campagne zal meerdere jaren lopen, vergelijkbaar met de NIX18-campagne tegen roken en drinken onder jongeren.

Lees hier mijn verhaal hoe ik Puur ben geworden: Mijn verhaal