Hieronder volgt een lijst met veelvoorkomende ontwenningsverschijnselen bij het stoppen met roken:

 

Prikkelbaarheid: Rokers kunnen zich prikkelbaar en geïrriteerd voelen wanneer ze stoppen met roken.

Verlangen naar sigaretten: Het verlangen naar sigaretten kan zeer intens zijn bij het stoppen met roken. Rokers kunnen zich overweldigd voelen door het verlangen naar nicotine.

Slapeloosheid: Veel rokers ervaren slapeloosheid als gevolg van de ontwenningsverschijnselen wanneer ze stoppen met roken. Dit kan leiden tot vermoeidheid en prikkelbaarheid overdag.

Hoofdpijn: Hoofdpijn is een veelvoorkomend symptoom bij het stoppen met roken, veroorzaakt door de veranderingen in de bloedstroom in de hersenen.

Concentratieproblemen: Rokers die stoppen kunnen zich moeite hebben met concentreren, wat kan leiden tot verminderde prestaties op het werk of op school.

Veranderingen in eetlust: Stoppen met roken kan leiden tot veranderingen in de eetlust, zoals verminderde eetlust of juist een toename van eetlust en gewichtstoename.

Vermoeidheid: Veel rokers voelen zich vermoeid wanneer ze stoppen met roken andere krijgen juist meer energie.

Angst en depressie: Stoppen met roken kan angst en depressie veroorzaken als gevolg van de veranderingen in de hersenchemie die nicotineverslaving veroorzaakt.

Duizeligheid: Sommige rokers kunnen duizeligheid ervaren bij het stoppen met roken, wat wordt veroorzaakt door de veranderingen in de bloedstroom en zuurstoftoevoer naar de hersenen.

Hoesten: Stoppen met roken kan leiden tot hoesten, omdat de longen beginnen met het opruimen van de opgehoopte teer en andere schadelijke stoffen die in sigarettenrook zitten.

Verstopping: Stoppen met roken kan leiden tot verstopping van de darmen als gevolg van de veranderingen in de spijsvertering. Dit kan tijdelijk ongemak veroorzaken.

Verhoogde hartslag: Stoppen met roken kan leiden tot een verhoogde hartslag als gevolg van de ontwenningsverschijnselen en de veranderingen in de bloedvaten.

Zweten: Veel rokers ervaren overmatig zweten wanneer ze stoppen met roken als gevolg van de ontwenningsverschijnselen.

Trillen: Stoppen met roken kan leiden tot trillen, vooral van de handen, als gevolg van de veranderingen in de hersenchemie.

Misselijkheid: Stoppen met roken kan misselijkheid veroorzaken, als gevolg van de veranderingen in de spijsvertering en het ontgiftingsproces van het lichaam.

Wijziging van bloeddruk: Stoppen met roken kan leiden tot veranderingen in de bloeddruk als gevolg van de ontwenningsverschijnselen en de veranderingen in de bloedvaten.

Anderen ademhaling: Stoppen met roken kan leiden tot veranderingen in de ademhaling, zoals kortademigheid en de veranderingen in de longfunctie.

Veranderingen in de huid: Stoppen met roken kan leiden tot veranderingen in de huid, zoals acne of een droge huid.

Verandering in smaak en geur: Stoppen met roken kan leiden tot veranderingen in de smaak en geur van voedsel en dranken, als gevolg van de ontwenningsverschijnselen en de veranderingen in de reuk- en smaakzin.

Gevoel van leegte: Stoppen met roken kan leiden tot een gevoel van leegte, omdat roken vaak als een stressmechanisme wordt gebruikt en het stoppen met roken kan leiden tot gevoelens van verlies en onzekerheid.

Veranderingen in de stemming: Stoppen met roken kan leiden tot veranderingen in de stemming, zoals stemmingswisselingen, als gevolg van de ontwenningsverschijnselen en de veranderingen in de hersenchemie.

Verhoogde hoest: Stoppen met roken kan leiden tot een tijdelijke toename van hoesten, omdat de longen de opgehoopte schadelijke stoffen aan het opruimen zijn.

Moeite met ademen: Stoppen met roken kan leiden tot tijdelijke ademhalingsproblemen, zoals kortademigheid, als gevolg van de veranderingen in de longfunctie en de ontwenningsverschijnselen.

Verlies van concentratie: Stoppen met roken kan leiden tot een verlies van concentratie, omdat nicotineverslaving vaak gepaard gaat met concentratieproblemen.

Verlangen naar eten: Stoppen met roken kan leiden tot een verlangen naar voedsel, vooral naar zoete en koolhydraatrijke voedingsmiddelen, als gevolg van de veranderingen in de bloedsuikerspiegel en het ontbreken van nicotine als eetlustremmer.

Angst voor gewichtstoename: Stoppen met roken kan leiden tot angst voor gewichtstoename, omdat roken vaak wordt geassocieerd met gewichtsbeheersing en het stoppen met roken kan leiden tot een toename van de eetlust en gewichtstoename.

Verlies van interesse: Stoppen met roken kan leiden tot een tijdelijk verlies van interesse in activiteiten en hobby’s, als gevolg van de ontwenningsverschijnselen en de veranderingen in de hersenchemie.

Veranderingen in de stoelgang: Stoppen met roken kan leiden tot veranderingen in de stoelgang, zoals diarree of obstipatie, als gevolg van de veranderingen in de spijsvertering en het ontgiftingsproces van het lichaam.

Verhoogde irritatie van de luchtwegen: Stoppen met roken kan leiden tot een verhoogde irritatie van de luchtwegen, als gevolg van de veranderingen in de longfunctie en de ontwenningsverschijnselen.

Vermindering van het gevoel van welzijn: Stoppen met roken kan leiden tot een tijdelijke vermindering van het gevoel van welzijn, omdat roken vaak wordt gebruikt als een stress mechanisme en het stoppen met roken kan leiden tot gevoelens van stress en angst.

Verhoogde blootstelling aan ziekten: Roken kan het immuunsysteem verzwakken en het stoppen met roken kan leiden tot een tijdelijke verhoogde blootstelling aan ziekten en infecties.

Veranderingen in de slaappatronen: Stoppen met roken kan leiden tot veranderingen in de slaappatronen, zoals slapeloosheid of vermoeidheid overdag, als gevolg van de ontwenningsverschijnselen.

Verminderde reuk- en smaakzin: Stoppen met roken kan leiden tot een tijdelijke vermindering van de reuk- en smaakzin, omdat nicotineverslaving deze zintuigen kan beïnvloeden.

Verhoogde emoties: Stoppen met roken kan leiden tot een verhoogde emotionaliteit, zoals huilen of overmatig lachen, als gevolg van de ontwenningsverschijnselen en de veranderingen in de hersenchemie.

Veranderingen in de bloedsuikerspiegel: Stoppen met roken kan leiden tot veranderingen in de bloedsuikerspiegel, wat kan leiden tot vermoeidheid, prikkelbaarheid en verlangen naar voedsel.

Verhoogd risico op hartaandoeningen: Stoppen met roken kan het risico op hartaandoeningen verminderen, maar de ontwenningsverschijnselen kunnen tijdelijk een verhoogd risico op hartproblemen veroorzaken.

Veranderingen in de hersenchemie: Stoppen met roken kan leiden tot veranderingen in de hersenchemie, wat kan leiden tot veranderingen in de stemming, emoties en gedrag.

Veranderingen in de mondgezondheid: Stoppen met roken kan leiden tot veranderingen in de mondgezondheid, zoals tandvleesproblemen, slechte adem en een verhoogd risico op tandbederf.

Verhoogde gevoeligheid voor stress: Stoppen met roken kan leiden tot een verhoogde gevoeligheid voor stress, omdat roken vaak wordt gebruikt als een stress mechanisme en het stoppen met roken kan leiden tot gevoelens van stress en angst.ontwenningsverschijnselen roken.

Beste manier stoppen met roken

Ontwenningsverschijnselen voorkomen

De meeste mensen die gestopt zijn met roken herkennen meerdere van deze ontwenningsverschijnselen. Deze ontwenningsverschijnselen treden met name op als je cold turkey stopt met roken. Als je deze ontwenningsverschijnselen wil voorkomen dan is kun je het beste stoppen met roken onder begeleiding van hypnose.

Ik bedoel dan niet even op bezoek gaan bij een hypnotherapeut maar door gebruik te maken van online hypnose sessie’s stoppen met roken.

Zelf heb ik ervaring met Marcel Borst van ikstopwel. Ik heb eerst zijn webinar gevolgd waardoor mij helder is geworden waarom ik rook en dat het vrij eenvoudig is om je patroon in je gedrag aan te passen. Ik heb zijn programma persoonlijk gevolgd en zijn manier en aanpak werken super en zorgen er ook voor dat je minder ontwenningsverschijnselen hebt als je gaat stoppen met roken.

Wil je graag het webinar zien? Schrijf je via de volgende link gratis in: Online webinar stoppen met roken