Ontdek hier alles over Nicorette Spray. Roken is een verslaving die moeilijk te doorbreken is. Veel mensen die willen stoppen met roken ervaren ontwenningsverschijnselen en cravings die het proces bemoeilijken. Gelukkig zijn er tegenwoordig verschillende hulpmiddelen beschikbaar om mensen te helpen stoppen met roken.

Een van deze effectieve hulpmiddelen is Nicorette Spray. In dit artikel zullen we de voordelen, het gebruik en de effectiviteit van Nicorette Spray bespreken, en hoe het kan bijdragen aan een succesvolle stoppoging.

Wat is Nicorette Spray?

Nicorette Spray is een hulpmiddel dat speciaal is ontwikkeld voor mensen die willen stoppen met roken. Het is een nicotinevervangende therapie die werkt door een kleine hoeveelheid nicotine in de mond te sprayen. De spray zorgt voor een snelle opname van nicotine in het lichaam, waardoor ontwenningsverschijnselen en cravings worden verminderd.

Hoe werkt Nicorette Spray?

Nicorette Spray levert nicotine aan het lichaam, zonder de schadelijke chemicaliën die in sigarettenrook voorkomen. Door de nicotinebehoefte van het lichaam te vervullen, helpt de spray om ontwenningsverschijnselen, zoals prikkelbaarheid en rusteloosheid, te verminderen. Bovendien kan het de drang naar een sigaret wegnemen, waardoor het gemakkelijker wordt om te stoppen met roken.

Voordelen van Nicorette Spray

 • Directe verlichting: Nicorette Spray werkt snel en biedt directe verlichting van ontwenningsverschijnselen en cravings.
 • Flexibel gebruik: De spray kan worden afgestemd op de behoeften van de roker, door de dosering aan te passen op basis van het aantal sigaretten dat normaal gesproken werd gerookt.
 • Gemakkelijk mee te nemen: Nicorette Spray is handig en draagbaar, waardoor het gemakkelijk is om het altijd bij je te hebben wanneer je het nodig hebt.
 • Niet-gebruik op afroep: In tegenstelling tot andere nicotinevervangende producten, zoals kauwgom of pleisters, kan Nicorette Spray worden gebruikt wanneer de behoefte aan nicotine ontstaat.

Nicorette Spray

Hoe gebruik je het?

Het gebruik van Nicorette Spray is eenvoudig. Volg de onderstaande stappen voor een effectief gebruik:

 1. Schud de fles goed voor gebruik.
 2. Verwijder de beschermkap.
 3. Plaats het mondstuk tegen de binnenkant van je wang.
 4. Druk de sprayknop volledig in en inhaleer tegelijkertijd lichtjes.
 5. Gebruik één tot twee pufjes per keer, afhankelijk van je behoefte.
 6. Herhaal indien nodig na ongeveer 30 seconden.

Het is belangrijk om de gebruiksaanwijzing te volgen en niet meer dan 64 pufjes per dag te gebruiken, tenzij anders voorgeschreven door een zorgverlener.

Effectiviteit van de Spray

Nicorette Spray heeft bewezen een effectief hulpmiddel te zijn bij het stoppen met roken. Studies hebben aangetoond dat het gebruik van de spray de kans op succesvol stoppen met roken kan vergroten. Door de ontwenningsverschijnselen en cravings te verminderen, kan de spray mensen helpen om de verleiding van een sigaret te weerstaan en hun stoppoging vol te houden.

Veiligheid en bijwerkingen

Nicorette is over het algemeen veilig voor gebruik, maar het is belangrijk om de aanbevolen dosering niet te overschrijden. Enkele mogelijke bijwerkingen van de spray zijn een branderig gevoel in de keel, hoesten, misselijkheid en hikken. Raadpleeg een zorgverlener als deze bijwerkingen aanhouden of verergeren.

Tips voor succesvol stoppen met roken

 • Stel een duidelijke stopdatum vast en maak een plan.
 • Zoek steun van vrienden, familie of een stoppen-met-roken programma.
 • Identificeer triggers en ontwikkel strategieën om ermee om te gaan.
 • Beloon jezelf voor elke rookvrije mijlpaal.
 • Wees geduldig en geef niet op, zelfs als je een terugval hebt.

Veelgestelde vragen (FAQ)

 1. Hoe lang doe je met een flesje spray? Een flesje Nicorette Spray bevat ongeveer 150 doses, afhankelijk van de dosering per keer.
 2. Kan Nicorette spray gebruikt worden tijdens de zwangerschap? Het wordt aanbevolen om tijdens de zwangerschap een zorgverlener te raadplegen voordat je Nicorette gebruikt.
 3. Hoe lang duurt het voordat de spray werkt? Nicorette Spray begint meestal binnen enkele minuten te werken.
 4. Mag ik roken terwijl ik Nicorette Spray gebruik? Het wordt aanbevolen om niet te roken tijdens het gebruik van Nicorette Spray. Roken in combinatie met de spray kan leiden tot een te hoge nicotine-inname.
 5. Is Nicorette Spray verslavend? De Spray bevat nicotine, wat verslavend kan zijn. Het is belangrijk om de spray volgens de voorgeschreven dosering te gebruiken en geleidelijk af te bouwen.