Marcel Borst is een gecertificeerd hypnotherapeut die mensen helpt stoppen met roken. Hij heeft diverse opleidingen gevolgd op het gebied van Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP), (zelf)hypnose en hypnotherapie, zowel nationaal als internationaal.

Wat is het verhaal van Marcel?

Als kind van een rokende vader heeft Marcel al op jonge leeftijd geleerd wat de gevolgen kunnen zijn van roken. Op slechts zevenjarige leeftijd werd zijn vader ziek en na onderzoek bleek hij longkanker te hebben. Gelukkig was het nog niet uitgezaaid en kon zijn linkerlong worden verwijderd tijdens een operatie.

Tijdens de operatie maakte Marcel een tekening voor zijn vader, terwijl zijn tante, die een verstokte roker was, een sigaret opstak en aan Marcel vroeg of hij ook wilde proberen. Op dat moment kwam zijn moeder binnen en zij was woest. Dit was voor Marcel de laatste keer dat hij een sigaret aanraakte.

Zelfs tijdens zijn puberteit, de leeftijd waarop velen beginnen met roken, was Marcel niet in de verleiding om te gaan roken. Op het atheneum waar hij zat, rookten weinig mensen en zijn vrienden hadden er ook geen interesse in. Bovendien had Marcel het voorbeeld gezien van zijn vader, die als aannemer altijd buiten werkte en een grote, sterke vent was, maar door longkanker veranderde in een benauwde man die niet meer kon sporten en altijd piepend ademhaalde.

Deze ervaring heeft Marcel al op jonge leeftijd doen beseffen hoe belangrijk het is om gezond te blijven en wat voor negatieve effecten roken kan hebben op het lichaam. Hij begrijpt dat een gezond lichaam niet alleen afhankelijk is van niet-roken, maar ook van een gezond dieet, regelmatige lichaamsbeweging, ontspanning en gelukkige relaties.

Marcel Borst Ikstopwel.nl

Wat is Marcel zijn specialisme?

Marcel begon zijn opleidingen bij de Stichting Educatieve en Therapeutische Hypnose (SETH) in Utrecht en vervolgde zijn studie bij het Hypnose Instituut Nederland in Wormerveer. Hij behaalde zijn certificering als NLP-practicus en Master Hypnotherapeut in 2012. Daarnaast heeft hij nog vele andere trainingen gevolgd bij internationaal bekende hypnotherapeuten, zoals Tom Silver, Justin Tranz, Anthony Jacquin, Bob Burns, Larry en Cherryl Elman.

Wat is zijn missie?

Tijdens zijn opleiding ontdekte Marcel al snel zijn talent om mensen van het roken af te helpen. Zijn succespercentage ligt aanzienlijk hoger dan dat van collega-therapeuten. Dit heeft te maken met zijn persoonlijke en effectieve aanpak waarbij hij zijn cliënten helpt om te begrijpen waarom ze roken en hoe ze kunnen stoppen. Hij gebruikt hierbij verschillende technieken uit NLP en hypnose, waaronder visualisatie, herprogrammering en het doorbreken van negatieve patronen.

Marcel is niet alleen succesvol als hypnotherapeut, maar hij is ook een veelgevraagde spreker en trainer op het gebied van stoppen met roken. Hij heeft workshops en in-house bedrijfstrainingen gegeven aan grote groepen rokend personeel, waarbij het personeel binnen een dagdeel gestopt is met roken.

Hoe kan Marcel jou helpen?

Het stoppen met roken programma van Marcel Borst, genaamd ikstopwel.nl, is een online programma dat wereldwijd beschikbaar is. Het programma is ontwikkeld om mensen te helpen hun rookverslaving te overwinnen en een gezonder leven te leiden.

Marcel Borst maakt gebruik van verschillende technieken uit NLP en hypnose. Het online programma (online cursus) is ontworpen om mensen te helpen begrijpen waarom ze roken, hoe ze hun gewoontes kunnen doorbreken en hoe ze hun gedachten kunnen herprogrammeren om te stoppen met roken. Hij maakt je bewust van jouw rookgedrag.

Het programma bestaat uit verschillende modules en oefeningen die stap voor stap leiden naar een leven zonder roken. Hij maakt van jou geen ex-roker maar een niet-roker. Als je dit verschil wil weten dan kun je hier zijn gratis webinar volgen. Het programma biedt ook persoonlijke ondersteuning en begeleiding van Marcel Borst.

Succespercentage van 86%.

Het stoppen met roken programma van ikstopwel.nl heeft veel succes gehad. Veel mensen zijn dankzij het programma gestopt met roken en hebben hun leven drastisch verbeterd. Het programma heeft een hoog succespercentage en wordt vaak aanbevolen door artsen en andere gezondheidsprofessionals.

Marcel Borst heeft met zijn stoppen met roken programma niet alleen individuen geholpen om te stoppen met roken, maar ook bedrijven en organisaties. Hij heeft in-house bedrijfstrainingen gegeven aan grote groepen rokend personeel, waarbij het personeel binnen een dagdeel gestopt is met roken. Dit heeft niet alleen geleid tot een gezondere werkomgeving, maar ook tot kostenbesparingen voor bedrijven.

Al met al heeft het stoppen met roken programma van ikstopwel.nl veel mensen geholpen om hun leven te verbeteren en gezonder te worden door te stoppen met roken. Het succes van het programma is te danken aan de persoonlijke aanpak van Marcel Borst en zijn team, evenals aan de effectieve technieken uit NLP en hypnose die worden toegepast.

Naast zijn werk als hypnotherapeut is Marcel ook betrokken bij verschillende maatschappelijke initiatieven en goede doelen. Zo heeft hij zich ingezet voor de strijd tegen kanker en heeft hij bijgedragen aan het onderzoek naar de effecten van hypnose op het verminderen van pijn en angst bij kankerpatiënten.

Marcel is een gepassioneerde en toegewijde hypnotherapeut die mensen helpt om hun leven te verbeteren en gezonder te worden door te stoppen met roken. Zijn kennis, ervaring en persoonlijke aanpak maken hem tot een waardevolle professional op dit gebied.