Vecht je tegen overgewicht en zoek je een alternatief voor een maagband operatie? Een virtuele maagband kan een oplossing bieden en je hoeft geen operatie te ondergaan.

Ontdek of het iets voor jou is.

Samenvatting

 • Met de virtuele maagband gebruiken mensen hypnose om hun eetgedrag te veranderen zonder chirurgie. Dit proces helpt bij het verminderen van de hoeveelheid voedsel die we innemen.
 • Cliënten ervaren vaak snelle gewichtsverliesresultaten door hypnotherapie, met persoonlijke begeleiding om hen te helpen bij het maken van gezonde keuzes en het ontwikkelen van een duurzame levensstijl.
 • De kosten van een virtuele maagbandtraject liggen tussen de €400 en €2000, waarbij sommige zorgverzekeraars mogelijk een deel vergoeden binnen alternatieve geneeswijzen.
 • Ervaringen benadrukken dat resultaten per persoon verschillen. Een groot deel van de cliënten ervaart positieve veranderingen zonder fysieke ingrepen of het jojo-effect.

Wat is een virtuele maagband?

Een virtuele maagband is een niet-chirurgische techniek die gebruikmaakt van hypnotherapie om het onderbewustzijn te beïnvloeden en de overtuiging te wekken dat er een fysieke maagband is geplaatst. Door middel van suggestieve hypnose wordt het brein overtuigd dat de maag kleiner is geworden, wat leidt tot een sneller gevoel van verzadiging en dus een vermindering in voedselinname.

Deze methode is bedoeld voor gewichtsverlies en simuleert de effecten van een echte maagbandoperatie, maar dan zonder de risico’s en complicaties van een chirurgische ingreep. Het doel is om duurzame veranderingen in eetgedrag te bewerkstelligen en zo bij te dragen aan een gezondere levensstijl.

Behandeling met hypnose

Hypnotherapie gebruikt de kracht van het onderbewuste om eetpatronen te veranderen. Tijdens sessies leert de patiënt zich op een nieuwe manier te verhouden tot voedsel en eten. De therapeut helpt om een gevoel van volheid te ervaren bij kleinere porties, waardoor afvallen makkelijker wordt.

Patiënten melden dat ze sneller verzadigd zijn en minder behoefte hebben aan tussendoortjes.

Gedurende het traject, dat vaak bestaat uit meerdere sessies, werkt men aan de relatie met voeding en het versterken van zelfvertrouwen. Dit kan leiden tot een blijvende verandering in levensstijl en eetgewoontes.

Het doel is niet alleen gewichtsverlies, maar ook het ontwikkelen van een gezonde relatie met eten en het verminderen van het jojo-effect op lange termijn.

Vergelijking met echte maagband

Een virtuele maagband is een alternatief voor de fysieke maagband, met aanzienlijke verschillen tussen beide methoden. Hieronder volgt een vergelijking in tabelvorm.

Aspect Echte Maagband Virtuele Maagband
Procedure Chirurgische ingreep Hypnotherapie sessies
Risico’s Mogelijke chirurgische complicaties Geen bekende medische risico’s
Hersteltijd Herstelperiode na operatie Geen hersteltijd nodig
Kosten Meestal hoger, afhankelijk van medische zorg Doorgaans lager
Effectiviteit Directe fysieke beperking van voedselinname Psychologische aanpassing van eetgedrag

De keuze tussen een virtuele en een echte maagband hangt af van persoonlijke voorkeuren, gezondheidsstatus en doelstellingen.

Laten we verder kijken hoe de virtuele maagband in zijn werk gaat.

Hoe werkt de virtuele maagband?

De virtuele maagband gebruikt hypnose om je geest te overtuigen dat je maag kleiner is. Hierdoor eet je minder en voel je je sneller vol.

Het onderbewustzijn als vriend

Het onderbewustzijn speelt een cruciale rol bij het plaatsen van een virtuele maagband. Tijdens hypnosesessies werkt de therapeut direct met dit deel van je geest. Het doel is je mindset te veranderen en je overtuigingen over eten en jouw eetpatroon aan te passen. Zo krijg je een vol gevoel met kleinere porties en neemt de trek in ongezond eten af.

Je onderbewustzijn wordt dus een bondgenoot in je strijd tegen overgewicht. Door herhaaldelijk positieve suggesties te ontvangen, beginnen je gedachten en emoties rondom voeding en zelfbeeld positief te veranderen. Deze verschuiving in het denken helpt bij het langdurig behouden van een gezond gewicht.

Verwachtingen en resultaten

Mensen kiezen voor een virtuele maagband omdat ze een duurzame oplossing tegen overgewicht willen, zonder de risico’s van een echte operatie. Cliënten verwachten na de plaatsing minder honger te voelen, sneller een voldaan gevoel te krijgen en geleidelijk aan kilo’s te verliezen.

Resultaten variëren van persoon tot persoon, maar veel cliënten melden een significante gewichtsafname al na de eerste sessie. De effectiviteit hangt sterk af van persoonlijke motivatie en het strikt volgen van het begeleidingstraject. Mensen die inzet tonen en de adviezen van hun begeleider opvolgen, ervaren vaak de beste resultaten.

Virtuele Maagband

Ervaringen met de virtuele maagband

Veel mensen delen hun positieve ervaringen online na het plaatsen van een virtuele maagband. Ze merken vaak al snel veranderingen in hun eetgedrag en lichaamsgewicht.

Persoonlijke begeleiding

Tijdens het traject van de virtuele maagband krijg je intensieve persoonlijke begeleiding. Deze begeleiding is cruciaal omdat elke persoon uniek is en een eigen aanpak vereist. Jouw hypnotiseur of hypnotherapeut zal samen met jou werken om je doelen te bereiken. Ze luisteren naar je ervaringen, passen de sessies aan op basis van jouw voortgang en bieden ondersteuning waar nodig.

In een intakegesprek bespreek je jouw verwachtingen en wordt het gehele traject uitgelegd. Dit gesprek geeft zowel jou als de therapeut inzicht in wat haalbaar is. Gedurende het traject, dat gewoonlijk bestaat uit meerdere sessies, leer je ook hoe je na afloop zelf positieve veranderingen kunt blijven stimuleren. De begeleiding stopt dus niet bij de laatste sessie; je leert technieken om zelfstandig je nieuwe levensstijl te onderhouden.

Het traject

Na de persoonlijke begeleiding beginnen cliënten aan hun unieke traject met de virtuele maagband. Dit proces is zorgvuldig ontworpen om maximale resultaten te behalen. Hieronder volgt een overzicht van de stappen die men onderneemt.

 1. Eerste consult bij de hypnotherapeut: Cliënten bespreken hun doelen, levensstijl en eventuele uitdagingen.
 2. Voorbereidende sessie: Men leert over het concept van de virtuele maagband en hoe hypnose kan helpen.
 3. Derde sessie: De daadwerkelijke ‘plaatsing’ van de virtuele maagband via hypnotische suggesties vindt plaats.
 4. Vierde sessie: Evaluatie en versteviging van het onderbewustzijn met positieve boodschappen over eetgewoonten.
 5. Volgen van een aangepast dieet: Cliënten krijgen richtlijnen voor gezonde keuzes die passen bij hun nieuwe leefstijl.
 6. Regelmatige follow-up afspraken: Deze zijn essentieel om voortgang te monitoren en motivatie hoog te houden.
 7. Actief sporten wordt aangemoedigd als onderdeel van een gezonde routine, passend bij ieders persoonlijke capaciteit.
 8. Omgaan met emotionele uitdagingen door extra hypnotherapiesessies of gesprekken indien nodig.

Wat kost een virtuele maagband?

Na het bekijken van het traject rondom de virtuele maagband, is het ook belangrijk om stil te staan bij de financiële kant van het verhaal: de kosten en vergoedingen. Deze aspecten spelen een cruciale rol bij de beslissing om voor deze behandeling te kiezen. De gemiddelde kosten voor een virtuele maagband zijn tussen de €400 – €2000

Aspect Kosten Vergoedingen
Intakegesprek €50 – €100 Afhankelijk van zorgverzekeraar
Behandelingssessies €100 – €150 per sessie Soms deels vergoed
Materiaal (audio) Inbegrepen bij sessies N.v.t.
Nazorg €50 – €100 per sessie Zelden vergoed
Totaal traject €400 – €2000 Afhankelijk van polis

Zorgverzekeraars bieden soms een deelvergoeding binnen het kader van alternatieve geneeswijzen. Raadpleeg altijd je polisvoorwaarden of neem direct contact op met je zorgverzekeraar om de mogelijkheden tot vergoeding te verkennen.

Voor wie is de virtuele maagband geschikt?

De virtuele maagband is speciaal ontworpen voor mensen die worstelen met overgewicht. Ook kan het mensen die net gestopt zijn met roken. Als je stopt met roken dan veranderd je stofwisseling waardoor de kans aanwezig is dat je aankomt. Met het plaatsen van de virtuele maagband kun je dit voorkomen.

Virtuele maagband online

Het online programma “Ik Verander Wel” biedt een innovatieve aanpak voor blijvend gewichtsverlies zonder dieet, door middel van een virtuele maagband. Dit vijf maanden durende traject, geleid door een ervaren hypnotherapeut, is ontworpen om deelnemers te helpen hun mindset te veranderen en hun eetgewoonten duurzaam aan te passen.

Het programma belooft niet alleen gewichtsverlies, maar ook een verbeterde relatie met voeding en een gezondere levensstijl, allemaal vanuit het comfort van je eigen huis. Klik hier voor meer info

Hypnose Maagband

Veelgestelde Vragen

1. Wat is een virtuele maagband?

Een hypnose maagband is een techniek waarbij hypnotherapeuten het onbewuste van een persoon beïnvloeden om het gevoel te krijgen dat er een (denkbeeldige) maagband is geplaatst, wat helpt bij het beheersen van het eetpatroon omdat mensen minder kunnen eten

2. Hoe werkt het plaatsen van een virtuele maagband?

Het plaatsen van een virtuele maagband gebeurt in de praktijk van een hypnotherapeut, waarbij de cliënt door middel van hypnose wordt geleid naar het geloof dat hun maag kleiner is, wat helpt om minder te eten en gewicht te verliezen.

3. Zijn er ervaringen die aantonen dat de hypnose maagband echt werkt?

Ja, veel mensen die deze methode hebben geprobeerd, melden positieve ervaringen. Ze voelen zich sneller vol en verliezen gewicht zonder het jojo-effect dat vaak bij diëten optreedt.

4. Wat kost het om een virtuele maagband te krijgen?

De kosten voor het plaatsen van een virtuele maagband kunnen variëren afhankelijk van de praktijk en de ervaring van de hypnotherapeuten. Het is belangrijk om dit vooraf te onderzoeken en te bespreken met de professional. Gemiddeld tussen de €400,- en €2000,-

5. Is de hypnose maagband geschikt voor iedereen?

De hypnose maagband is vooral bedoeld voor mensen met obesitas die moeite hebben met afvallen. Het is echter niet voor iedereen geschikt; sommige mensen reageren beter op andere methodes. Een consult met een gespecialiseerde hypnotherapeut kan helpen bepalen of deze aanpak geschikt is voor jou.

Meer informatie over het online programma de virtuele maagband