Wil jij graag goedkoop roken? Ik zal je uit de droom halen? Dat kan niet. De enige manier om goedkoop te roken is door te stoppen. Ikzelf ben inmiddels ook gestopt en ik kan het je van harte aanbevelen. Wil je weten hoe? Bekijk dan hier hoe ik ben gestopt.

Samenvatting

 • Stoppen met roken bespaart veel geld, tot wel €3285 per jaar, afhankelijk van de prijs van een pakje sigaretten.
 • Het zelf maken van sigaretten is goedkoper dan voorgevulde kopen; je kunt tot €0,17 besparen per zelfgemaakte sigaret.
 • Online winkels bieden vaak goedkopere sigaretten aan en hebben regelmatig kortingsacties en aanbiedingen (officieel mag tabak niet meer verkocht worden online)
 • E – sigaretten kunnen op lange termijn goedkoper zijn dan traditionele sigaretten.
 • Door gebruik te maken van kortingsacties, aanbiedingen en het kopen in bulk kun je aanzienlijke bedragen besparen op rookwaren. Denk hierbij aan kopen van sloffen sigaretten bijvoorbeeld op Schiphol.

Besparingen bij stoppen met roken

Wanneer je stopt met roken, hou je een hoop geld over. Dit extra geld kun je gebruiken voor andere dingen die je leven verrijken.

Besparing op jaarbasis bij 1 pakje sigaretten per dag

Roken kan duur zijn, maar door te stoppen kun je aanzienlijk besparen. Hieronder vind je een overzicht van de jaarlijkse besparing als je stopt met het roken van één pakje sigaretten per dag:

Kosten per pakje Dagen per jaar Totale kosten per jaar Besparing bij stoppen
€7 365 €2555 €2555
€8 365 €2920 €2920
€9 365 €3285 €3285

De tabel laat zien hoe de jaarlijkse kosten oplopen naarmate de prijs van een pakje sigaretten stijgt. Een aanzienlijke besparing wordt gerealiseerd bij het stoppen met roken. Naast geld bespaar je ook op gezondheidskosten op de lange termijn. Laten we nu de besparing per sigaret nader bekijken.

Besparing per sigaret

Naast de jaarlijkse besparingen biedt ook de besparing per sigaret een interessant perspectief op de kosten van roken. Hieronder vind je een overzicht van hoeveel je per sigaret kunt besparen.

Aanschafwijze Kosten per sigaret Besparing per sigaret
Pakje sigaretten uit de winkel €0,35
Zelfgemaakte sigaretten €0,18 €0,17
Sigaretten via online aankopen €0,25 €0,10

Zelf sigaretten maken of online kopen kan dus aanzienlijk schelen in de uitgaven. Dit laat zien dat er alternatieven zijn die het roken goedkoper kunnen maken.

Besparing door zelf sigaretten te maken

Veel rokers ontdekken dat zelf sigaretten maken aanzienlijke besparingen oplevert. Door tabak en hulzen aan te schaffen, kun je voor een fractie van de kosten je eigen sigaretten produceren.

Deze methode houdt in dat je een initiële investering doet in een hulzenvuller, maar op langere termijn dalen de kosten per sigaret aanzienlijk.

Het zelf rollen of vullen van sigaretten laat je ook toe om de hoeveelheid tabak per sigaret te bepalen. Dit kan leiden tot minder tabaksgebruik en dus nog meer besparing. Bovendien biedt het zelf maken van sigaretten rokers de mogelijkheid om te experimenteren met verschillende soorten tabak en zo hun persoonlijke voorkeur te ontdekken, alweer besparend op de kosten vergeleken met het kopen van voorgemaakte sigaretten.

Goedkope sigaretten en hun prijzen

Vind online de beste deals voor goedkope sigaretten. Vergelijk prijzen en ontdek hoe e-sigaretten op de lange termijn voordeliger kunnen zijn.

Online kopen van goedkope sigaretten (IN NEDERLAND VERBODEN)

Online kopen van goedkope sigaretten biedt veel voordelen. Je kunt in webshops een breed assortiment aan tabaksproducten vinden. Deze sites hanteren vaak lagere prijzen dan fysieke winkels omdat ze minder kosten hebben. Zo bespaar je geld en tijd door je bestelling thuis te laten leveren.

Webwinkels bieden regelmatig kortingsacties en aanbiedingen voor diverse producten, waaronder sigaren, shag en aanstekers. Door deze deals te gebruiken, kun je flink besparen op je rookwaren.

Vergelijking met E-sigaret op lange termijn

De vergelijking tussen traditionele sigaretten en E-sigaretten op lange termijn biedt interessante inzichten voor wie goedkoop wil roken. Hieronder vind je een overzicht in tabelvorm.

Aspect Traditionele sigaretten E-sigaretten
Initiële kosten Laag Hoog
Lopende kosten Hoog Lager na initiële investering
Gezondheidsrisico’s Hoger Lager
Levensduur Enkel gebruik Hergebruik mogelijk
Variëteit in smaken Beperkt Uitgebreid

Goedkoop roken

Tips voor goedkoop roken

Ontdek hoe je slim kunt besparen op roken zonder in te leveren op plezier. Leer handige trucs om je rookgewoonte betaalbaarder te maken.

Kies voor goedkopere merken

Goedkoop roken kan door te kiezen voor minder dure merken. Veel mensen gaan ervan uit dat goedkopere sigaretten van mindere kwaliteit zijn, maar dat is niet altijd waar.

 • Zoek naar merken die minder bekend zijn. Deze kunnen soms net zo goed smaken als de duurdere varianten.
 • Vergelijk prijzen in verschillende winkels. Soms heeft de ene winkel een betere aanbieding dan de andere.
 • Gebruik artikelen en reviews op internet om te zien welke goedkopere merken andere rokers aanbevelen.
 • Let op acties in folders of online. Winkels hebben vaak promoties waarbij je voor een lagere prijs meer sigaretten kunt kopen.
 • Vraag in de winkel naar het huismerk. Huismerken zijn vaak aanzienlijk goedkoper en kunnen qua kwaliteit verrassend goed uitpakken.
 • Word lid van rookgroepen op Facebook of YouTube. Leden delen daar dikwijls hun ervaringen met goedkopere sigarettenmerken.
 • Overweeg ook het rookt van tabak voor zelfgemaakte sigaretten als een alternatief. Dit kan voordeliger uitpakken dan voorgedraaide sigaretten kopen.

Koop in bulk of in grote verpakkingen

Kopen in bulk of grote verpakkingen kan veel geld besparen. Veel rokers realiseren zich niet hoeveel ze kunnen overhouden door deze strategie te gebruiken.

 1. Prijs per sigaret daalt: Wanneer je sigaretten in grotere hoeveelheden koopt, is de prijs per stuk vaak lager. Dit betekent directe besparing op elke gerookte sigaret.
 2. Minder winkelwagen trips: Je hoeft minder vaak naar de winkel, wat benzinekosten of openbaar vervoerskosten scheelt.
 3. Grootverpakkingen hebben vaak kortingen: Fabrikanten bieden soms kortingen op grootverpakkingen om meer verkoop te stimuleren.
 4. Inschrijven voor aanbiedingen: Sommige winkels of merken bieden speciale promoties voor klanten die in bulk kopen. Zorg ervoor dat je ingeschreven staat om hiervan te profiteren.
 5. Deel met vrienden: Als een grote verpakking te veel lijkt, overweeg dan om de kosten en de inhoud te delen met vrienden die ook roken.

Maak zelf sigaretten

Zelf sigaretten maken kan een goede manier zijn om geld te besparen. Het geeft je ook de mogelijkheid om te experimenteren met verschillende smaken en nicotinegehaltes.

 1. Schaf een hulzenstopper aan. Dit apparaat helpt je om de tabak stevig in lege hulzen te stoppen.
 2. Koop losse tabak. Losse tabak is vaak goedkoper dan voorgevulde sigaretten en biedt meer waar voor je geld.
 3. Verzamel lege hulzen. Je kunt lege sigarettenhulzen online of in tabakswinkels vinden.
 4. Experimenteer met mengsels. Meng verschillende soorten tabak om jouw unieke smaak en gewenste nicotinegehalte te creëren.
 5. Bewaar ze op een droge plek. Zelfgemaakte sigaretten blijven langer vers als je ze op een droge en koele plaats bewaart.
 6. Gebruik filters naar keuze. Je hebt de vrijheid om filters te gebruiken die passen bij jouw voorkeur voor het rookproces.
 7. Pas het nicotinegehalte aan. Door zelf sigaretten te maken, kun je het nicotinegehalte naar wens aanpassen, wat handig is voor wie wil minderen.

Gebruik kortingsacties en aanbiedingen

Nadat je hebt geleerd hoe je zelf sigaretten kunt maken, is het tijd om te ontdekken hoe je nog meer kunt besparen. Gebruik kortingsacties en aanbiedingen voor maximaal voordeel. Hier zijn enkele manieren waarop je dit kunt doen:

 • Schrijf je in voor nieuwsbrieven van tabakswinkels. Vaak sturen ze speciale aanbiedingen of kortingsbonnen naar abonnees.
 • Volg tabakswinkels op social media. Hier delen ze regelmatig exclusieve deals die alleen volgers kunnen gebruiken.
 • Vergelijk prijzen online voordat je koopt. Sommige websites bieden dezelfde producten goedkoper aan dan anderen.
 • Spaar punten met loyaliteitsprogramma’s van winkels waar je vaak koopt. Deze punten kun je inwisselen tegen korting op toekomstige aankopen.
 • Let op seizoensacties of feestdagenkortingen. Rond deze periodes vind je vaak mooie deals.

We hebben veel manieren besproken om te besparen op roken, van het zelf maken van sigaretten tot het kopen van goedkopere merken. Deze methodes zijn niet alleen makkelijk uitvoerbaar, maar ook effectief in het verlagen van uw rookkosten.

Hebt u al nagedacht welke tip u eerst gaat proberen? Door slimme keuzes te maken, kunt u flink besparen zonder uw genot op te geven. Laten we deze kennis gebruiken om zowel onze gezondheid als portemonnee te verbeteren.

Beste manier stoppen met roken

Veelgestelde Vragen

1. Wat betekent goedkoop roken?

Goedkoop roken verwijst naar het vinden van manieren om minder geld uit te geven aan het roken door gebruik te maken van tips en tricks die de kosten verlagen maar het genot verbeteren.

2. Hoe kan ik beginnen met koud roken?

Om te beginnen met koud roken, heb je een koude roker nodig en moet je de basisprincipes van deze techniek leren om je rookervaring te verbeteren zonder extra kosten.

3. Zijn er speciale akkoord of regels voor goedkoop roken?

Ja, er zijn bepaalde akkoorden of regels die je kunt volgen om goedkoop te roken, zoals het optimaliseren van je rookmethodes en het slim kiezen van je materialen om kosten te besparen.

4. Kan ik informatie over goedkoop roken vinden op websites die cookies gebruiken?

Ja, veel websites die informatie bieden over goedkoop roken gebruiken cookies om hun diensten te verbeteren en gepersonaliseerde tips en tricks aan te bieden op basis van jouw voorkeuren.