In één keer stoppen met roken, dat klinkt te mooi om waar te zijn. Het Ikstopwel programma biedt je een manier om snel en permanent van het roken af te komen. Hoe werkt dit en wat denken (ex) rokers van deze methode? We nemen Ikstopwel! onder de loep en beantwoorden de vragen die gesteld worden over deze populaire stoppen met roken methode.

Wat is Ikstopwel.nl?

Ikstopwel is een methode om te stoppen met roken die ontwikkeld werd door Marcel Borst.

Marcel Borst Ikstopwel.nl

Als gecertificeerd hypnotherapeut en NLP specialist helpt hij mensen van het roken af te komen op basis van hypnose. Hij heeft hiervoor diverse trainingen doorlopen en bezit alle diploma’s om verantwoord hypnose therapieën uit te voeren. Vanwege persoonlijke ervaringen met roken en de gevaren die hiermee gepaard gaan heeft hij zich toegelegd op een stoppen met roken therapie via de website: Ikstopwel.nl.

Dit zijn de voordelen van de Ikstopwel! methode:

 • Zeer snelle methode.
 • Hoog slagingspercentage.
 • Geen medicijnen nodig.
 • Veel positieve recensies van voormalig rokers.
 • Gratis webinar waar je vragen kunt stellen.
 • Gratis e-book met tips en adviezen.
 • Veilig zonder bijwerkingen.

Dit zijn de nadelen van de Ikstopwel! methode:

 • Alleen online (is ook een voordeel)
 • Eenmalig tarief kan een drempel zijn (in termijnen betalen kan)
 • Geen 100% garantie op succes.
 • Effecten van roken verdwijnen niet direct (wel snel)

Stoppen met roken hypnose?

Hoewel er achter Ikstopwel.nl! Een uitroepteken staat zal er bij veel mensen eerst een vraagteken opdoemen. Hypnose? Wat houdt dit in, hoe werkt dit en zijn er risico’s aan verbonden? De voornaamste twee onderliggende methodieken achter het Ikstopwel programma zijn hypnose en NLP. Dit zijn twee aparte vakgebieden met behoorlijk wat overlapping.

Bij hypnose wordt je in een soort trance gebracht waardoor je open staat voor suggestie. Omdat Marcel Borst van mening is dat roken aangeleerd gedrag is zal hij via hypnose technieken dit gedrag in één sessie afleren. Op het moment dat je uit de hypnose komt lijkt het alsof je nooit gerookt hebt. Je snakt niet langer naar een sigaret, alle verslavende aspecten van roken zijn verdwenen.

Webinar IKSTOPWEL.NL

NLP staat voor Neuro Linguistisch Programmeren. Hypnose bestaat al veel langer en is voor het grootste deel niet gebaseerd op standaard wetenschappelijke methoden. Met andere woorden; het is al eeuwenlang bekend dat hypnose effect heeft maar het valt niet te bewijzen volgens wetenschappelijke standaarden. NLP is een meer wetenschappelijke aanpak waarbij juist naar onomstotelijke bewijzen en feiten wordt gekeken om het brein te beïnvloeden. Daarbij is beïnvloedbaarheid van belang, niet iedereen reageert precies hetzelfde op NLP technieken.

Hypnose en NLP om te stoppen met roken

Hoewel Neuro Linguistisch Programmeren heel ingewikkeld klinkt wordt het eigenlijk overal gebruikt in de samenleving. Op het werk, bij sollicitaties of verkoopgesprekken om slechts enkele situaties te noemen. Je kent vast wel Victor Mids die met het programma Mindf*ck bekend werd.

Daarin wist hij mensen te manipuleren en om de tuin te leiden. Voor een deel doet hij dit op basis van NLP technieken die ook in de Ikstopwel methode toegepast worden. In Engeland is Derren Brown een populaire entertainer die soortgelijke stunts uitvoert, in België is er de voormalig goochelaar Gili die ook gebruik maakt van NLP in zijn shows.

Bij goochelen laat een goochelaar iets zien wat niet de waarheid is. Iets lijkt te verdwijnen of veranderen. Dit is een vorm van suggestie met als doel mensen te vermaken, verwonderen of verbazen. Hypnose en NLP methoden kunnen naast vermaak ook worden gebruikt om mensen te helpen om van hun verslaving af te komen.

Jouw hersenen worden opnieuw ‘geprogrammeerd’ om op een andere manier te denken. In het geval van Ikstopwel wordt er eigenlijk niets in je hoofd gestopt maar jouw verslaving wordt aangepakt om je weer in de toestand te brengen voordat je ging roken. Je behoudt al je gedachten, herinneringen en kennis maar het deel van je brein dat verslaafd is wordt uitgeschakeld.

Ervaringen met Ikstopwel

Het Ikstopwel programma is typisch een voorbeeld van ‘te mooi om waar te zijn’. Toch ligt het succespercentage zeer hoog. Veel klanten geven aan permanent gestopt te zijn, zelfs als andere methoden in het verleden niet hebben geholpen. Het aantal positieve reviews ligt zeer hoog waarbij ex-rokers zich verbazen hoe makkelijk het was om te stoppen met roken.

Er zijn ook enkele minder positieve ervaringen te vinden van mensen die toch weer zijn begonnen. Marcel Borst geeft aan dat iemand pas na een jaar als niet-roker kan worden aangemerkt. De verslaving wordt weggenomen, de behoefte ook maar externe verleidingen kunnen je toch weer overhalen om te beginnen. Hoewel er niet veel wilskracht meer nodig is na het ondergaan van de Ikstopwel methode kan een stoppen met roken programma nooit 100% effectief zijn bij iedereen. De wil om te stoppen moet er zijn.

Online omgeving ikgawel

Als je besluit om te starten met ikstopwel wordt je doorverwezen naar ikgawel.nl Dit is de online omgeving. In de omgeving staan er in totaal 10 modules voor je klaar.

 • Module 1: Introductie en voorbereiding
 • Module 2: Hoe werkt roken nu precies
 • Module 3: Roken is gedrag
 • Module 4: Nicotine in je lichaam
 • Module 5: De valkuilen
 • Module 6: De hulpmiddelen
 • Module 7: Wat levert roken jou op?
 • Module 8: Mijn persoonlijke strijd

Er is ook nog een module 9 en een module 10 alleen als je daar toegang tot wenst die je eerst de andere modules te doorlopen. In alle modules staan video’s en pdf’s voor je klaar om je voor te bereiden om te stoppen met roken. In module 8 kun je uiteindelijk aangeven of je er klaar voor bent om je laatste sigaret te roken. Als je daar klaar voor bent kun je klikken op een oranje button en dan komen module 9 en module 10 beschikbaar. Module 9 helpt je middels een hypnose sessie om je van het roken af te helpen. Er staat 2 varianten die je beide kan afspelen en die 3 dagen tot jouw beschikking staan. Na 3 dagen staat er een kort hypnose sessie(mp3) tot je beschikking.

ikstopwel stoppen met roken hypnose

 

De Ikstopwel methode is niet gratis, er zijn wel gratis materialen om mee te beginnen. Zo kun je een gratis e-book aanvragen met tips en adviezen. Je kunt ook een gratis interactieve webinar volgen, dan spreek je direct met Marcel Borst en kun je vragen stellen. Je hoeft zelf niet voor de camera te gaan, je ziet alleen Marcel in een live-sessie. De website geeft je slechts beperkte informatie dus het is zeker verstandig om gebruik te maken van het gratis aanbod voordat je betaalt voor het complete programma.

Kosten voor stoppen met roken

Ikstopwel is in principe een eenmalige sessie van 14 dagen met adviezen voor en na de behandeling. Deze sessie is niet goedkoop maar omdat het een eenmalig bedrag betreft ben je goedkoper uit dan veel andere, langlopende methoden. Als je twijfelt of Ikstopwel de investering waard is bekijk dan eerst de gratis materialen die je via Ikstopwel.nl kunt aanvragen. Dan kun je zelf bepalen of dit de manier voor jou is om definitief te stoppen met roken.

Werkt Ikstopwel stoppen met roken?

Het 4-3-2-1 systeem van Marcel Borst lijkt goed te werken. Naast consumenten wordt de Ikstopwel methode ook gebruikt om binnen bedrijven werknemers van het roken af te helpen. Als roker moet je bereid zijn om van je verslaving af te komen en voor sommige klanten kan het in het eerste jaar een uitdaging zijn om het vol te houden. Stoppen met roken zonder medicijnen of bijwerkingen met slechts één sessie maakt Ikstopwel! tot een aanrader voor rokers die dit jaar echt willen stoppen.

Wil jij een keer het gratis webinar volgen van Marcel Borst? Klik op de volgende link om je in te schrijven voor het webinar. Je kunt gewoon vanaf thuis meekijken naar dit webinar? Het kost je niks en het enige wat zou kunnen gebeuren is dat je gaat stoppen met roken. Sommigen mensen stoppen al na het zien van dit webinar. Schrijf je hier in. IKSTOPWEL.NL

Bekijk hier een overzicht van websites om te stoppen met roken

Meer info kun je vinden op ikstopwel.nl